Általános Szerződési Feltételek

 

1. A hirdetés feladásához regisztrálni kell. A regisztráció és a hirdetés feladása is ingyenes! 

2. Kizárólag a kategóriáknak megfelelő hirdetéseket lehet feladni. A hirdetéseket az adminisztrátor a megjelenés után ellenőrzi! Ha a hirdetés nem megfelelő, hirdetést áthelyezzük, vagy törölni fogjuk! Tilos más hirdetőoldalak hirdetése!

3. A weboldalon (regisztráció, vagy bejelentkezés után) korlátlan számú hirdetést lehet feladni ingyenesen. A hirdetést díjmentesen lehet módosítani, törölni, meghosszabbítani, a hirdetéshez tartozó képeket feltölteni, cserélni. Emailben automatikus értesítést küld rendszerünk a hirdetés lejárata előtt 5 nappal, így lehetőség van a meghosszabbításra vagy a hirdetés törlésére is. Az ellenőrzött hirdetést a VideosApro.hu saját közösségi oldalain is közzéteheti. A 7 napja lejárt és meg nem hosszabbított hirdetéseket végérvényesen töröljük!

4. Minden esetben a hirdető felel a hirdetése tartalmáért és az ebből eredő törvényi következményekért viseli a felelősséget! A törvénytelen hirdetéseket előzetes értesítés nélkül töröljük!

5. Üdülési csekk eladás hirdetése TILOS és TÖRVÉNYTELEN! Az üdülési csekk másra át nem ruházható, hamisítását a törvény bünteti. Tilos az olyan áruk, termékek, szolgáltatások reklámozása, amelyek előállítása, forgalmazása jogszabályba ütközik. Tilos az erotikus tartalmú hirdetések feladása. A törvénytelen hirdetők ellen a hatóságok eljárást indíthatnak!

6. Áttesszük a hirdetést, ha az nem a megfelelő kategóriába lett feladva pl.: játék a műszaki cikk kategóriában. Töröljük a teljesen egyforma hirdetést, ha azt ugyan az a hirdető adta fel. Az ilyen típusú dupla hirdetéseket a szolgáltató jogosult előzetes értesítés nélkül törölni. 

7. A hirdetéshez tartozó képekről: csak tiszta, -más hirdető oldalak nevétől/címétől mentes- képeket fogadunk el! Ha a képen más hirdető oldalak emblémája, logója, neve, webcíme látható, a képet töröljük, vagy módosítjuk! Kivétel a saját weboldal név/cím/logó. 2014.03.15.-től tilos olyan képet feltölteni, amin személyek is szerepelnek, kivétel akkor, ha a képen szereplő személy -a hirdetés megjelenése előtt- hozzájárult a megjelenéshez. Ptk. 2:43. § A személyiségi jogok sérelmét jelenti különösen g) a képmáshoz és a hangfelvételhez való jog megsértése. (...) 2:48. § (1) Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges. (2) Nincs szükség az érintett hozzájárulására a felvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén.

8. A más nevében (rossz szándékkal feladott), és egyéb rossz szándékú hirdetők adatait a szolgáltató jogosult kiadni az illetékes személyeknek vagy hatóságoknak.

9. A szolgáltatás esetleges időszakos kimaradása vagy a rendszer működésbeli problémái esetén a megjelenített hirdetésekkel kapcsolatban semminemű anyagi felelősséggel nem tartozik a VideosApro.hu hirdető portál üzemeltetője és tulajdonosa, mert a portált nem saját szerverén tárolja. A portál szerverének tulajdonosa 99.90%-os megjelenést biztosított.

10. A Felhasználó elfogadja, hogy amennyiben regisztrált és hirdetést adott fel, a hirdetési portál automatikus tájékoztató üzeneteket küld a hirdetésfeladásnál megadott email címre a hirdetéssel kapcsolatban (pl. hirdetésfeladás, módosítás, törlés, érvényességi idő lejárat, akciók, stb.). Ezek az üzenetek nem minősülnek kéretlen levélnek, céljuk a Hirdető hirdetésével kapcsolatos tájékoztatása. 

11. A hirdetéshez videó is csatolható, amit kizárólag ellenőrzés után adunk hozzá a hirdetéshez.

12. A hirdető a hirdetés feladásával igazolja, hogy a fenti szabályzatot elolvasta, azt megértette, és elfogadta.

13. A változás jogát fenntartjuk.

14. Kötelezettséget vállalunk az alternatív vitarendezési fórum igénybevételére a fogyasztói jogvitáik rendezéséhez. Az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformot a linkre kattintva érheti el: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm Az online vitarendezési platform használata regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében, majd bejelentkezés után a fogyasztó benyújthatja panaszát a honlapon keresztül, ha nem sikerült közvetlenül rendeznie a jogvitáját a vállalkozással. A panasz benyújtását követően az online vitarendezési platform azonnal továbbítja azt az ellenérdekű félnek. Ezt követően az érintetteknek meg kell egyezniük egy alternatív vitarendezési fórumról, amely végső soron el fog járni a közöttük fennálló ügyben. Azokról a fórumokról, amelyek eljárhatnak az esetükben, a platform tájékoztatja a feleket. Amint megszületik a megállapodás a vitarendezési fórumról, az online platform oda továbbítja a panaszt. Ha a feleknek nem sikerül 30 napon belül megegyezniük, vagy ha a platform sem tud a benyújtott adatok alapján olyan alternatív vitarendezési fórumot azonosítani, amelynek hatásköre van eljárni, a panasz további feldolgozására nem kerül sor.

 

2015.02.18.

Utolsó módosítás: 2015.02.18.